fOREDRAG 2011 – 2012

SEJLADSEN I MIT LIV

Sejlsportsmanden JESPER BANK fortæller om sine oplevelser som mangeårig sejler både som en del af de danske olympiadehold og som skipper under AMERICAS CUP på det tyske hold United Internet Team Germany.
https://youtu.be/5BCY39Y702M

KYSTREDNINGSTJENESTEN I HVIDE SANDE

Søren Vibæk Larsen fortæller om Hvide Sande Redningsstation og om sine oplevelser gennem sin 29 år som redningsmand ved kystredningstjenesten og viser filmklip af sin oplevelser.
https://youtu.be/X6W7Xd7cvI0

MINE 40 ÅR TIL SØS

Fhv. telegrafist Marie Finne, har sejlet på alle verdenshave og hun har sædvanligvis været den eneste kvinde ombord på skibene. Marie Finne fortæller i sit foredrag om livet/dagligdagen ombord på et skib i såvel havblik som i storm og om forskellene på livet i f.eks. fragtskibe, polarskibe, køle- og tankskibe samt passager- og krydstogtskibe.

MED SØMANDSPRÆSTEN PÅ JOB

Tidligere sømandspræst, Eskild S. Pedersen, vil fortælle om sit mangeårige virke som sømandspræst ved Sømandskirkerne i hhv. Rotterdam, Singapore og Yokohama, hvor han var udsendt af organisationen Dansk Sømandskirke i fremmede Havne.

DEN DANSKE FLÅDE 2012

Søværnets Operative Kommando, ved presseofficer Kenneth Nielsen, fortæller om flåden anno 2012. Du vil få et indblik i de nye skibe som flåden i de sidste par år har introduceret i opgaveløsninger fra Arktis i Nord til Somalia i Syd, hvor flåden også i 2012 forventer at være indsat i NATO’s antipiraterioperationer.

MYSTERIET OM DET SKÆVE SKIB

Filminstruktør og Stuntmand Lasse Spang Olsen fortæller om fundet af det legendariske vrag i 2001 efter dets forsvinden 50 år tidligere – og løste gåden om dets mystiske last, som i fem årtier har optaget hele verden. Nye oplysninger om vraget der ligger på 84 meters dybde er komme til siden.

KANONBÅDSKRIGEN 1807 – 1814

Forfatteren Flemming Moberg fortæller om den politiske årsag til kanonbådskrigen efter at englænderne ranede den danske flåde i 1807, hvor vi efterpå stod uden midler til at beskytte de dan-ske og norske kyster, men alligevel var i stand til at fortsætte kampen mod den overlegne engelske flåde frem til slutningen af krigen i 1814.