FOREDRAG 2016 – 2017

SCANDINAVIAN STAR: Skandinaviens største mordgåde

Aftenens foredragsholder, journalist og forfatter Lars Halskov, har udgivet bogen „Branden – Gåden om Scandinavian Star“ som bygger på forfatterens mangeårige research og fortæller den ultimative historie om tragedien på SCANDINAVIAN STAR.

Fregatten PEDER SKRAM og den kolde krig

Aftenens foredragsholder, marinehistoriker Tom Wismann, fortæller om fregatten PEDER SKRAM, der sammen med søsterskibet HERLUF TROLLE var den danske flådes stolthed under den kolde krig. Begge skibe blev bygget på Helsingør Værft i perioden 1964 – 67.

Det fascinerende liv under havoverfladen i danske farvande

Aftenens foredragsholder er havbiolog Mads Christoffersen. Han vil fortælle om det fascinerende liv, der foregår under havoverfladen i de danske farvande.

Fra skibssmed med smøg i munden til servicemontør med sikkerhedsline og hjelm

Aftenens foredragsholder er Michael Vejlgaard, administrerende direktør for Hvide Sande virksomheden AS SCAN.

Michael Vejlgaard vil fortælle om hvordan virksomheden har formået at gå fra at være en almindelig smedevirksomhed med mange lokale kunder til en højteknologisk smede-maskinvirksomhed med fokus på kunder og HQSE (Sundhed, kvalitet, sikkerhed og miljø).

Med Hvide Sande trawleren RI 468 Juli-Ane på fiskeri i nordsøen, skagerrak og østersøen

Aftenens foredragsholder, fiskeskipper og medejer af trawleren JULI-ANE Verner Møller, fortæller om og viser billeder og filmklip fra en fangstrejse med en moderne trawler, der driver skånsomt og miljøgodkendt fiskeri under MSC-ordningen.

Det blev noget med at sejle

I dette underholdende og eksotiske foredrag fortæller Emil Erichsen om de mange oplevelser og erfaringer, som han gjort sig undervejs på rejserne med HAVANA. Han fortæller autentisk og energisk om livet som skipper, det at rejse jorden rundt, når man kun er i starten af 20’erne og det ansvar der følger med.