ForeDRAG 2022 – 2023

PÅ PATRULJE MED DANSK FREGAT
I GUINEA-BUGTEN

Torsdag den 16. marts 2023 kl. 1930
Fiskeriets Hus i Hvide sande

Aftenens foredragsholder er fungerende chef for Søværnet, flotilleadmiral Carsten Fjord Larsen.
Carsten Fjord Larsen vil give os et indblik i Søværnets engagement i GUINEA-BUGTEN ved den danske fregat, ESBERN SNARE’S tilstedeværelse/patruljetjeneste og beskyttelse af danske handelsskibe og andre mod lokale pirater.
Det danske flådebidrag blev hjemtaget tidligere end planlagt på grund af situationen i Ukraine.

Pris 100,- kr. inklusive kaffe/te og kage
Fri adgang for unge kommende uddannelsessøgende

ULTIMA THULE

Torsdag den 23. februar 2023 kl. 1930
Fiskeriets Hus i Hvide sande

Aftenens foredragsholder er forfatter og fotograf Henrik Saxgren der i sit omfattende forfatterskab også har skrevet bogen ”ULTIMA THULE- de sidste fangere i Thule”, der omhandler et fangersamfund under pres på grund af havisens forsvinden som følge af den globale opvarmning.
Konsekvensen er ødelæggende for den fangerkultur, der er hele Grønlands DNA.

Henrik Saxgren vil fortælle og vise billeder mv. fra sit arbejde i fangersamfundet og sin deltagelse i jagten på narhval, hvalros og isbjørn i -35° kulde under sit 6 måneders lange ophold i fangersamfundet.

HVIDE SANDE SHIPYARD

Torsdag den 26. januar 2023 kl. 1930
Fiskeriets Hus i Hvide sande

Direktør Carl Erik Kristensen fortæller om Seasight Group koncernen, som er vokset ud af Hvide Sande, og nu også har afdelinger i Ringkøbing, Varde, England, Taiwan og USA.
Carl Erik begyndte som fejedreng og fejrede i 2021 25-års jubilæum i virksomheden, så aftenen byder både på et historisk tilbageblik og på spændende indsigt i firmaets nuværende aktiviteter med kraftig vækst og internationalisering. Seasight Group koncernen består af selskaberne: · Hvide Sande Shipyard · Hvide Sande Agency & Supply · Seasight Solutions · Seasight Davits Vi glæder os specielt til at byde velkommen til aftenens særligt indbudte gæster fra Ringkøbing-Skjerns uddannelsesinstitutioner, hvor elever, forældre og skolevejledere kan få et indblik i de mange uddannelsesmuligheder Seasight Group tilbyder og stille spørgsmål til Carl Erik. Virksomheden har pt. mere end 20 lærlinge og ansatte med uddannelsesaftaler.

Skibinspektør –

Et langt liv i statens tjeneste

Torsdag den 05. januar 2023 kl. 1930
Fiskeriets Hus i Hvide sande
Skibsinspektør emeritus Jørgen Ebbe Grønberg, vil fra et langt liv i Statens Skibstilsyn og Søfartsstyrelsen i tiden 1973 til 2011, fortælle om episoder og oplevelser.
Tilhørerne vil blive taget med på en rejse gennem havne – og havområder i Danmark, Grønland og flere verdensdele om bord i danske og udenlandske skibe.
Et særligt fagområde vil være syn m.v. i handels- og fiskerflåden , og ikke mindst de store udenlandske dykkerskibe, som deltog i konstruktion og vedligehold af gas– og olieplatforme i den danske offshore sektor.
Pris 100,- kr inklusive kaffe/te og kage

 

VATTENFALL ETABLERING AF VINDMØLLER VED DEN JYSKE VESTKYST

Torsdag den 24. november 2022 kl. 1930
Fiskeriets Hus i Hvide sande

Aftenens foredragsholder er marketingchef i Vattenfall, Arne Rahbek, der vil fortælle om Vattenfalls etablering af servicefaciliteter i Hvide Sande, som værende hjemsted for driften af vindmølleparkerne Horns Rev 3 og Vesterhavet Syd. Selve konstruktionen af vindmølleparkerne Vesterhavet Syd og Nord er i fuld gang, og det forventes, at den første mølle rejses i juli 2023. I april 2023 er Vattenfall klar til at invitere Ringkøbing-Skjern Kommunes borgere og sommerhusejere velkomne som medejere af Vesterhavet Syd.
Vattenfall ejer og opererer vindmølleparkerne Horns Rev 1 og 3 samt Danish Kriegers Flak Ejerskabet omfatter ligeledes en del vindmølle-parker på land. 
Pris 100,- kr inklusive kaffe/te og kage

MUSIKALSK SEJLTUR

Mandag  den 31. oktober 2022 Kl. 19.30
Fiskeriets Hus i Hvide Sande

Musik og underholdning fra søn og far.
Bent og Anders har spillet sammen i 15 -20 år. Anders mestrer flere instrumenter, mens Bent står for snakken. Sammen vil de tage os med på en sejltur i sang og musik tilsat vestjyske fortællinger.
Anders er journalist på TV MIDTVEST. Han er nok mest kendt for programmet Fotovognen.
Bent Bro har i 35 år arbejdet med – og for – fiskerne fra Thyborøn Havns Fiskeriforening, men i starten af 2020 gik han ‘i land’. Bent Bro har været en del af TØRFISK siden 1981, hvor han stadig synger og spiller guitar.
Vestjysk groft saltet humor tager de to Bro’er dig med på en musikalsk sejltur. Der indgår altid flere fællessange, så vær klar til at blive en aktiv del af koncerten.
Pris 150,- kr. inklusive kaffe/te og kage